multi engine set up

Post here for general queries or anything radio related.
Arthur Fielding
Posts: 90
Joined: February 3rd, 2009, 8:18 pm
Contact:

multi engine set up

Postby Arthur Fielding » August 27th, 2019, 2:50 pm

Hi
I have discovered that my Futaba 16SZ radio does not have a multi I/C engine set up program. So I have mixed the throttle channel with a spare one also mixing the trims no problem. How ever the throttle cut function when activated will only work the one servo plugged into the throttle channel. So to stop the motors I have to close the trim till they stop. Not ideaI
Is there a way to get the throttle cut to work on two channels ?
I would appreciate any advise.
Thanks for your time
Arthur.

Glenn Masters
Posts: 114
Joined: January 3rd, 2009, 12:02 am
Contact:

Re: multi engine set up

Postby Glenn Masters » August 27th, 2019, 11:00 pm

Enter FUNCTION menu and change the slave motor channel to also read THROTTLE . . this will mirror the existing channel 3 characteristics . . . Good Luck

Arthur Fielding
Posts: 90
Joined: February 3rd, 2009, 8:18 pm
Contact:

Re: multi engine set up

Postby Arthur Fielding » August 28th, 2019, 2:00 pm

Hi Glenn
Following your advise the throttle cut now works on both servos ,and I can still program them individually for end point /travel etc.
Thank you very much for your help.
Arthur.


Return to “Radio Equipment”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest